Om er even van tussenuit te zijn, gaan de meeste mensen op vakantie. Maar op vakantie gaan kan ook in binnenland. België kent enkel mooie streken en hotels, waaronder bijvoorbeeld https://www.hotelmons.eu/nl. Op die manier is het allemaal wat voordeliger.

Bezienswaardigheden Bergen

Een voorbeeld van zo´n plek is Bergen. Bergen is de hoofdstad van de provincie Henegouwen. Bergen kent heel wat verschillende bezienswaardigheden en wordt de “Europese cultuurhoofdstad” genoemd. Zo is er de onafgewerkte Sint-Waltrudiskerk. Kenmerkend voor deze kerk is het imposante interieur met zijn 16e-eeuwse glasramen en een prachtige praalwegen, de Car d´Or.

Het Belfort in Bergen behoort tot het werelderfgoed van de Unesco en het is de enige barokke Belfort in België. Binnenin is er ook een museum te vinden dat gewijd is aan de geschiedenis van het gebouw. Maar ook het prachtige panoramische zicht helemaal vanboven is zeker de moeite.

Het Museum François Duesberg voor sierkunst is een must-see voor liefhebbers van porselein, meubelen en pendules uit de 18e eeuw. Hier zijn verschillende voorwerpen te zien die betrekking hebben met Napoleon, Rousseau, Voltaire en Robinson Crusoe. Dit unieke museum is gevestigd in een oud bankgebouw, niet ver van het station.

In het begin van de zomer vindt er een volksfeest plaats. Op de laatste vrijdag van juni wordt de zonnewende gevierd met een groot vuur en fakkeltocht.

De ‘Grand Place’ is het centrale plein van de stad, waar je op een van de vele terrasjes kan zitten en van waaruit je naar de winkelstraten kan trekken. Op dit plein staat vlakbij het stadhuis ook een beeld van een aapje, dat geluk zou brengen wanneer je het over zijn bol aait.

Verblijfmogelijkheden

Om te verblijven in bergen heeft men verschillende mogelijkheden. Er is de mogelijkheid om in een hotel in mons te verblijven. Echter kan men ook voor een camping, bed&breakfast of gastkamer kiezen. Bergen heeft er verschillende in aanbod.

This article was written by