De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Meeste gemaakte fouten bij het kopen van een boxspring

Veel Nederlanders krijgen te maken met rug-, nek- en/of schouderklachten. Door een goedkope maar goede boxspring te kiezen kunnen veel van deze klachten worden voorkomen of worden opgelost. Het belangrijkste is dat er een bed wordt gekozen dat het beste bij jouw lichaam past, hier gaat het vaak mis. We bespreken hier de meest gemaakte fouten bij het kopen van een goedkope boxspring.

 

Uiterlijk, aanbeveling en prijs

Wanneer mensen in een winkel langs een rij boxsprings loopt zijn ze snel verliefd op het uiterlijk van een bepaalde boxspring. Maar het belangrijkste van een boxspring is niet zijn uiterlijk maar het ligcomfort. Sommige mensen gaan ook af op het oordeel van bijvoorbeeld een collega of vriend. Een vriend of collega die heel blij is met zijn of haar bed geeft geen waardevol advies. Jullie hebben misschien niet dezelfde lichaamsbouw of slaapgewoontes terwijl dit juist belangrijk is bij het kiezen van een nieuwe boxspring met matras. Hele goedkope boxsprings bieden over het algemeen weinig tot geen comfort. Zo’n goedkope boxspring is prima te gebruiken voor logés maar zijn bijna nooit goed genoeg om dagelijks op te slapen.

 

Merk, lichaam en proefliggen

Een bekend merk is geen garantie dat het bed geschikt is voor jou. Elk merk heeft zijn specialiteit en misschien past dit niet bij jouw lichaam. Jouw lichaam en slaapgewoonten moeten uiteindelijk jouw nieuwe boxspring bepalen en niet het merk. Het proefliggen in een winkel heeft eigenlijk helemaal geen zin. Je ligt niet zo ontspannen zoals thuis in je bed en daarnaast heb je ook nog je kleren aan. Zonder je kleren gaan proefliggen in een winkel geeft wat scheve gezichten. Daarnaast is dit proefliggen ook veel te kort. Gemiddeld heb je zo’n acht weken nodig om goed te kunnen oordelen over een bed en dat red je niet in een winkel.

 

Het belangrijkste voor het kiezen bij een boxspring blijft het kijken naar je eigen lichaam en je slaapgewoonten. Iedereen is anders. Ga dus niet af op een merk of aanbeveling van een bekende.

Gerelateerde artikelen

Sierpoort of tuinpoort

De beste hardloopschoenen schaf je met zorg aan

Verzekerd van maatwerk bij zinken dakbedekking in Gouda en omgeving