De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Woningen

Let op welk cilinderslot je koopt

Let op welk cilinderslot je koopt

 

Ongetwijfeld zul jij een cilinderslot in je voordeur hebben. Dit bij de meeste voordeuren het geval. Dit slot bestaat uit diverse onderdelen, waarbij een cilinder het hoofdonderdeel is. De cilinder is in de deur weggewerkt in een behuizing. Afhankelijk van het type cilinder kan het slot worden geopend en gesloten door middel van in de cilinder aanwezige stiften, plaatjes of kogeltjes. Hierbij hoort een passende sleutel, die dusdanig is ontworpen dat alleen deze sleutel exact in het cilinder past. Hierdoor behoren cilindersloten tot één van de meest beveiligde deursloten.

 

Kan een cilinderslot geforceerd worden?

 

Hoe veilig cilindersloten ook zijn, garantie voor een optimale beveiliging bieden deze sloten niet. Ga er gerust vanuit dat inbrekers en kwaadwilligen ook altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Daarbij zijn ze vaak zeer geoefend in het forceren van welk soort slot dan ook. Dit geldt ook voor een slot met cilinder. Als jouw slot vervangen moet worden, let dan vooral op welk soort slot je aanschaft. Er zijn veel fabrikanten die allemaal beweren dat ze het perfecte beveiligde slot hebben, maar dit is in de praktijk niet zo. Het belangrijkste waar je op moet letten, is of het slot SKG gecertificeerd is. En dan alsnog is er geen garantie dat je slot niet geforceerd kan worden, dit hangt van het type SKG af.

 

SKG gecertificeerde sloten

 

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke organisatie die onder andere hang- en sluitwerk test. Er wordt bij deze testen gelet op de sterkte en duurzaamheid van sloten en in hoeverre ze inbraakwerend zijn. Als een slot voldoende inbraakwerend wordt bevonden, dan mag dit slot een SKG keurmerk dragen met een bepaald aantal sterren. Het aantal sterren geeft aan in hoeverre een slot inbraakwerend is.

 

  • SKG 1 ster: dit is een niet-zelfstandig inbraakwerend slot. Het slot wordt pas echt inbraakwerend in combinatie met een ander SKG slot.
  • SKG 2 sterren: een zelfstandig inbraakwerend slot, waarbij inbrekers minimaal drie minuten nodig hebben om het slot te forceren.
  • SKG 3 sterren: een slot met de beste inbraakbeveiliging. Het forceren van dit slot zal minimaal vijf minuten in beslag nemen. Dit slot is ook beveiligd tegen kerntrekken.

Een SKG slot met drie sterren wordt aanbevolen, vooral ook omdat dit slot is voorzien van kerntrekbeveiliging.

 

Wat is kerntrekken?

 

Kerntrekken is nog een relatief nieuwe, maar momenteel wel de meest toegepaste wijze voor het forceren van cilindersloten. Hierbij slaat of schroeft de inbreker een schroef in de cilinder. Hierdoor is hij in staat om het volledige cilinder uit de deur te trekken, ook bij meerpuntssluitingen. Geoefende inbrekers zijn hier snel in en kunnen al binnen 30 seconden bij jou in de woning staan. Alle reden daarom om voor een slot met kerntrekbeveiliging te kiezen. Helaas is het zo dat je dan niet voor een SKG slot met 1 ster of 2 sterren moet kiezen. Deze sloten hebben geen kerntrekbeveiliging. Ga daarom voor een SKG 3 sterren slot.

 

Een SKG 3 sterren slot van M&C

 

Het kan soms lastig zijn om een cilinder of een volledig slot met beslag te vervangen. Kijk daarom eens naar de sloten van M&C. Wij bieden je een deurcilinder met SKG 3 sterren certificering aan. Ons slot is hiermee optimaal beveiligd tegen kerntrekken. En het grote voordeel van onze sloten is, dat je geen enkele moeite zult hebben om je nieuwe deurcilinder te installeren. Het enigste wat je moet weten is de juiste maat van je huidige cilinder. Bestellen gaat gemakkelijk online of wil je misschien meer informatie over onze sloten of over kerntrekken? Neem dan gerust contact met ons op.

https://mc-cilinder.nl