De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

LED mr16 makkelijk te vervangen

Led verlichting brengt een hele hoop voordelen met zich mee. Ten eerste zijn de lampjes er in de meest uiteenlopende varianten en in verschillende kleuren. Dit kan voor sommige mensen misschien een nadeel zijn omdat het net iets té veel keuze is, maar over het algemeen moet het allemaal goed lukken als je de fitting en het soort verlichting weet. Zo is er bijvoorbeeld led mr16 op de markt. Dit lampje kan worden gebruikt voor verlichting in huis of kantoor bijvoorbeeld. Het geeft een warm wit licht en is gemakkelijk te vervangen. Het is uiteraard belangrijk om goed op de fitting te letten die je nodig hebt voordat je een led mr16 lampje aanschaft.

Led verlichting kopen heeft een hoop voordelen. Een aantal van deze voordelen lichten we hieronder nader toe. Ten eerste, en dit is ook meteen de meest voor de hand liggende reden, is een led lampje veel zuiniger dan een gewone gloeilamp of een halogeen lampje. Het energieverbruik ligt ver onder de grens van klassieke verlichting, waardoor je dus per jaar bijvoorbeeld tot wel 80% energie kunt besparen. Op de lange termijn scheelt dit een hele hoop. Je energierekening aan het einde van het jaar zal aardig naar beneden gaan als je alle lampjes in huis vervangt door led verlichting. Led mr16 bijvoorbeeld kan in veel verschillende situaties worden gebruikt.

Een heel fijn voordeel van led verlichting is dat de lampjes niet warm worden. We verbrandden ons nog weleens aan de gloeilamp maar bij led verlichting kan dit niet meer gebeuren. Als je er per ongeluk tegenaan botst, is het niet erg en ook kun je op deze manier de lampjes makkelijker vervangen. Doordat ze niet warm worden kunnen ze dus ook in het plafond worden ingebouwd bijvoorbeeld.

Ook hebben we led mr16 van een langere levensduur dan reguliere lampjes. Dit gaat dan weer gepaard met de energiebesparing. Als je minder vaak de lampjes moet vervangen geef je natuurlijk ook minder geld uit. En een voordeel wat daar weer bij komt kijken is dat je minder vaak op de ladder hoeft te gaan staan om de lampjes te vervangen. Dat scheelt dus weer!

De fittingen van led verlichting is meestal zo gemaakt zodat er in de aansluitingen geen veranderingen hoeven worden doorgevoerd. Dat komt er dus op neer dat je gewoon het oude lampje eruit draait, en de led verlichting er weer in zet. En dan ben je al klaar. Er zijn verschillende lichtkleuren verkrijgbaar als het gaat om led mr16 spots. Zo kun je precies die kleur kiezen die het beste bij de situatie past.

http://www.leds-depot.be/led-12v/mr16-gu5-led-12v.html

Gerelateerde artikelen

Toch het liefste een opslagruimte huren?

De voordelen van houten tuinmeubelen

De mooiste foto’s voor ieder event