De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Banen en opleidingen

Hoe ik e-mailzoekextensies heb getest

recruitment agency

Het werk van recruiters over de hele wereld is moeilijk voor te stellen zonder browserextensies. Een van de meest relevante categorieën voor sourcing in de Chrome Store zijn natuurlijk contactzoekmachines, d.w.z. tools die contactgegevens van sociale netwerken halen (zoals Facebook en Linkedin).

Er is een enorm aantal vergelijkbare collecties: maar er is niet veel vergelijkende informatie in. Welke geeft meer contacten, en waar zal hun kwaliteit hoger zijn? Ik heb bijvoorbeeld een paar dit artikel gezien van de makers van Lusha. Maar je krijgt het gevoel dat het misschien een beetje subjectief is. Ik heb een paar dagen mijn eigen onderzoek gedaan – zie het resultaat hieronder.

Belangrijk: ik heb me alleen gericht op het vinden van persoonlijke e-mailadressen, zakelijke e-mailadressen interesseerden me niet (en ik denk dat het niet te correct is om zakelijke e-mails te schrijven als je een kandidaat een bod wilt doen).

Wat heb je geobserveerd?

Als u “email finder chrome extension” googelt, krijgt u tientallen (of zelfs honderden) resultaten, maar de vangst is dat de meeste extensies zakelijke mail zullen vinden. Zoals we ons herinneren, is ons doel persoonlijke e-mailadressen. Het grootste deel zal dus meteen weggevaagd moeten worden: er komt iets in de regio van 10 opties. Ik had niet genoeg tijd over – dus koos ik voor het experiment de meest populaire.

  • Lusha
  • ContactOut
  • HireTual
  • Improver
  • RocketReach

Als resultaat heb ik 4 posts en 4 locaties gekozen en deze gescoord in een Linkedin-zoekopdracht. Daarna opende hij achtereenvolgens 25 rekeningen van elk monster. In totaal bleek dat er op 100 profielen van kandidaten is getest.

Wat waren de combinaties:

  • [Softwareontwikkelaar] in [San Francisco]
  • [Frontend Developer] in [Moskou]
  • [Beleggingsbeheerder] in [Londen]
  • [Digital Marketing Manager] in [Amsterdam]

Resultaten na enkele bewerkingen

Opgemerkt moet worden dat het niet erg eerlijk is om een ​​dergelijk laag HireTual-resultaat als het enige juiste te beschouwen. Deze tool verbergt gegevens voor EU-burgers, dat is de helft van de steekproef. Daarom zouden de resultaten na aanpassing als volgt zijn:

Het is duidelijk dat conclusies onafhankelijk kunnen worden getrokken – in één oogopslag aan de tafel wordt alles duidelijk. Maar er zijn ook enkele niet voor de hand liggende voor- en nadelen van elk van de extensies:

Lusha

Persoonlijk vind ik het nuttiger voor verkopers dan voor recruiters, want wat je ook zegt, het vindt meer zakelijke contacten. Hoewel als je meer belt dan schrijft, de resultaten meer dan behoorlijk zijn.

ContactOut

Een van de leiders van deze race. Ongeacht de regio zoekt hij best veel persoonlijke contacten.

Hiretual

Zoals eerder gezegd zoekt hij in de Verenigde Staten perfect, maar in Europa vindt hij helemaal niets. Bovendien bevat het ook een heleboel handige functies – en wordt het een onafhankelijk hulpmiddel. Ik zou het de beste noemen: zo niet voor de beperkingen op het zoekgebied.

Improver

Een relatief nieuwe tool [op het moment van publicatie – okt. 2018], maar gericht op persoonlijke mails. Terzijde, de onbetwiste winnaar – 88% van de accounts heeft contacten gevonden. Eerlijk gezegd had ik zulke hoge resultaten niet verwacht.

RocketReach

De tool is heel behoorlijk: het vindt zowel persoonlijke als zakelijke adressen (met verschillende nauwkeurigheidsniveaus). Bovendien heeft het een ingebouwde zoekmachine – u hoeft niet eens in te loggen op Linkedin.

Vindazo

https://www.globalrecruitment.info/

Gerelateerde artikelen

administratief medewerker

Barman

Baan zoeken