De vlaamse fuchsia vrienden
Image default
Home / Gardening

Het kiezen van de juiste binnendeur voor uw huis

Bij het kiezen van binnendeuren voor uw huis of kantoor, is het belangrijk om eerst na te denken over de functie die de deur zal hebben. Er is namelijk een verscheidenheid aan deuren op de markt voor allerlei specifieke doeleinden: decoratieve deuren, veiligheidsdeuren, staaldeuren, glasdeuren, etc.

Decoratieve deuren

Decoratieve binnendeuren worden meestal geïnstalleerd in woningen om een afsluiting tussen kamers of gemeenschappelijke ruimtes te maken die geen beveiliging nodig hebben – bijvoorbeeld het afsluiten van een slaapkamer, keuken of woonkamer. Eén van de belangrijkste dingen aan een decoratieve deur is de stijl en deze moet natuurlijk passen bij het interieur en de inrichting van uw woning.

De akoustische isolatie van dit type deuren kan ook een belangrijke factor zijn. Voor een betere akoustische isolatie opteert u best voor binnendeuren met tubespaan of volspaan kern. Deuren met honingraat kern zijn dan weer een stuk goedkoper maar de kwaliteitsnorm en akoustische isolatie van dit type deur is dan ook een stuk minder.

Hoewel een modern interieur vaak wordt bekritiseerd omdat het te koud en steriel is, kan het kiezen van een juiste binnendeur helpen bijdragen aan een warmere sfeer in uw huis. Zo zijn massieve houten deuren perfect om warmte te creëren in een modern interieur.

Veiligheidsdeuren

Veiligheidsdeuren zijn meestal deuren die geplaatst worden in kantoren en winkels. Deze zijn vaak uitgerust met een mechanisch of elektrisch slot met meerpuntssluiting.

Veiligheidsdeuren zijn meestel gemaakt van PVC, Aluminium of staal en zijn duur in aankoop. Raar of zelden worden deze deuren geplaatst in een gewone woning of appartement.

Staaldeuren

Stalen binnendeuren zijn de dag van vandaag ook erg populair aan het worden. De meeste huiseigenaren kiezen een staaldeur voor het design. Stalen deuren passen perfect in een modern, strak interieur (denk maar aan een hedendaagse loft bijvoorbeeld), maar tegelijkertijd zijn deze ook erg passend in huizen met een pastorijstijl of country-stijl.

Glasdeuren

Glazen deuren zijn zeer geschikt voor kamers en ruimtes waar natuurlijke lichtinval erg welkom is. Denk hierbij maar aan een keuken of badkamer bijvoorbeeld. Glasdeuren bestaan meestal uit 6mm tot 8mm dik veiligheidsglas en zijn beschikbaar in helder, mat en grijs glas uitvoering, al dan niet met een design.

Bij plaatsgebrek kan u ook kiezen voor een glazen schuifdeur. Schuifdeuren zijn meestal een goed stuk duurder dan draaiglasdeuren aangezien er een railsysteem moet worden bijgekocht en de glasdeur voorzien moet zijn van uitboringen voor de bevestiging op de rail.

Gerelateerde artikelen

Heb jij eigenlijk overlast van muizen?

Slimme gladheidsbestrijders

Intercomsystemen zijn enorm in opkomst