Foto’s werden al veel eerder gemaakt dan dat je zou denken. Al in 1816 is de eerste foto gemaakt, echter deze heeft het niet overleefd door de blootstelling aan licht. De daaropvolgende jaren heeft fotografie ontwikkelingen gekend. Er werd geëxperimenteerd. Waar het nu enkele split seconden duurt voordat de foto genomen is duurde dat vroeger in 1826 8 uur. Dit kwam dan ook door de belichting van helder zonlicht, waardoor het beeld vastgelegd kon worden. In de jaren daarna werd er geprobeerd om papier lichtgevoelig te maken door het onder te dompelen in een zwakke zoutoplossing en daarna een zilvernitraatoplossing bij te doen waardoor het beeld op het papier kwam. Omstreeks 1837 is er bij toeval ontdekt hoe de ontwikkeling van het beeld gedaan moest worden. Door dit feit is de eerste foto in 1838 gemaakt waar ook mensen op stonden, in feite was het beeld dat werd vastgelegd een drukke straat, maar omdat de sluitingstijd nu 10 minuten was, stond dit verkeer niet lang genoeg stil om goed op de foto te komen. Omstreeks 1861 werd de eerste driekleurenfoto gemaakt. Een tijdje later waren de eerste camera’s aan de man gebracht en kond er daadwekelijk door de consument foto’s gemaakt worden. Je kon ongeveer 100 foto’s met de camera maken, wanneer het rolletje vol was stuurde je de gehele camera op, de foto’s werden ontwikkeld en terug gestuurd met de camera en een nieuw rolletje.

Bovenstaand is de voorloper geweest van de camera van tegenwoordig. In de jaren 90 is er weinig vooruitgang geweest en werd er niet iets revolutionairs ontwikkeld. Alleen in 1981 werd de eerste digitale fotografie ontwikkeld. De traditionele camera, geladen met film werd vervangen door een camera met een lichtgevoelige beeldsensor.

Waar het foto’s maken vroeger echt voor het hoge segment was, maakt iedereen deze tijd de foto’s. Dit komt voornamelijk door de camera’s die zijn gemonteerd op onze mobile telefoons. Op ieder moment waar dan ook kan nu een foto gemaakt worden. Echter zijn er mensen die er het beroep van hebben gemaakt zoals professionele fotograven. Er zijn verschillende vlakken waarin je als fotograaf gespecialiseerd in kan zijn. Heb je echt een fotozaak, dan ontwikkel je vaker foto’s en maak je pasfoto’s. Ben je gespecialiseerd in event fotografie, wat tegenwoordig iedereen met een camera wil, fotografeer je voornamelijk events. Een voorbeeld hiervan is remydeklein.com.

http://www.remydeklein.com/